© Charlie Dekeersmaecker
CHARLIE DE KEERSMAECKER

12 OKT
tot
2 DEC

PUURS • Bij de opening van het gloednieuwe cultureel centrum tonen we als eerste tentoonstelling werk van de Sint-Amandse fotograaf Charlie De Keersmaecker.

De discussie over fotografie als autonome kunstvorm, is even oud als het ontstaan van het medium fotografie. Charlie De Keersmaecker werkt voor nationale en internationale tijdschriften. Hij is vooral bekend voor modefotografie en portretten van muzikanten en kunstenaars.

De portretfotografie van Charlie De Keersmaecker is realistisch en ongecompliceerd. In het werk is geen vaste interpretatie aanwezig, maar er gaat een groot analytisch inzicht van uit. De foto’s zijn filmisch. De gefotografeerde personen worden een fysiek object.

Het vorige project van Charlie De Keersmaecker “Young Americans” wordt nu getoond in het Modemuseum te Hasselt. Hiervoor trok hij twee maanden door de USA en werden 10.000 km afgelegd. Het originele plan omvatte een trip van New York naar Los Angeles. Tijdens deze reis, al rondtrekkend en fotograferend, werd het hem duidelijk, dat hij zich meer en meer op de jongerencultuur richtte.

Momenteel maakt hij werk in zijn geboortedorp Sint-Amands. Deze reeks werd gemaakt rond de indrukwekkende mooiste Scheldebocht. Ook hier, spelen jongeren een belangrijke rol.
Het is een hoopvol verhaal en een nieuw avontuur.

Charlie De keesmaecker studeerde aan St. Lucas-Brussel en aan het Cleveland College of Art & Design, Middlesbrough, U.K.
Tijdens de zomer neemt hij deel aan een tentoonstelling “Icon”, een foto tentoonstelling in Antwerpen met o.a. Anton Corbijn, Carl De Keyzer, Dirk Braeckman.

Bron: UiTinVlaanderen.be

mail ons
0032.3 890 76 20
CC Binder
Forum 9
2870 Puurs
breng me hierheen