© Miranda Schmitz
FOTOGRAFIECICRUIT: MIRANDA SCHMITZ, MENTAL MIST

15 JAN
tot
8 FEB

AARTSELAAR • web_mirandaschmitz.jpg
In het dagelijks leven werkt Miranda Schmitz als interimmanager en consultant. Toch is ze ook gebeten door de fotografie-microbe. Ze volgde talrijke workshops in binnen- en buitenland, en studeert Fotokunst aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten van Lier.

Fotografie is voor haar geen middel om de werkelijkheid te documenteren, maar een middel om haar gedachten en gevoelens uit te drukken.

Ze zoekt in haar beelden niet naar indrukwekkende subjecten of beslissende momenten, maar eerder naar alledaagse onderwerpen en naar verstilling.

Ze wil de dingen niet zozeer tonen zoals ze zijn, maar ze streeft ernaar om sfeer, stemmingen en gevoelens in haar werk te verzamelen. Daarom werkt ze vaak met bewogen beelden, of met een mix tussen scherp en onscherp.

Ze volgt haar innerlijke stem en probeert deze te vertalen in metaforische, evocatieve maar poëtische beelden die vaak gelaagd zijn en waarvan de kijker de betekenis zelf mag invullen. Het zijn de emoties en de visuele poëzie die haar beelden een extra dimensie geven.

De reeks “MENTAL MIST’ is een eerbetoon aan haar Nederlandse grootmoeder die aan een zware en erfelijke vorm van de ziekte van Alzheimer leed en bijna tien jaar geleden overleed. In deze associatieve reeks schept de fotografe de sfeer die de ziekte vandaag de dag nog steeds bij haar oproept.

Met dit project wil ze haar angst om hetzelfde lot te ondergaan bewust aanpakken en ombuigen naar iets positiefs.

De reeks kwam tot stand in het kader van de Masterclass Verhalende Fotografie 2015-2016 (georganiseerd door het Huis voor de Kunsten Limburg in Roermond) waar de fotografe als Belgische bij de geselecteerde Nederlandse deelnemers zat. De bekende Nederlandse kunstfotograaf John Lambrichts begeleidde het project.

Je kan de tentoonstelling bezoeken tijdens de openingsuren van het secretariaat en tijdens de eigen voorstellingen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

CC 't Aambeeld
Della Faillelaan 34
2630 Aartselaar
breng me hierheen