© Thierry Verbrugghe
FOTOGRAFIECIRCUIT: THIERRY VERBRUGGHE, NO PHOTOSHOP

2 JUL
tot
6 SEP

AARTSELAAR • In het dagelijkse leven werkt Thierry Verbrugghe als technicus bij Proximus. Daarnaast is hij al meer dan 20 jaar gefascineerd door fotografie. Hij heeft dan ook de volledige opleidingsmodule gevolgd aan het CVO 3hofsteden te Tielt. Waarom moeten reclame, modellen en alles wat in een tijdschrift of krant verschijnt zo gemanipuleerd worden? Waarom mag een foto geen foto meer zijn? Veel mensen zijn gebeten door de fotografie-microbe maar durven hun foto’s niet te laten zien omdat ze deze niet kunnen bewerken. Photoshop is de nieuwe norm want er is altijd wel iets te dik, te dun of er zit iets in de weg enz.

Thierry heeft met dit project willen laten zien dat het perfect mogelijk is om een fotoreeks te maken over een thema dat niet voor de hand ligt en dit zonder enige vorm van nabewerking. ‘One picture, no tricks’ Levitation & Hadouken fotografie, zo wordt deze vorm van fotografie beschreven. Hierbij worden 2 foto’s over elkaar geplaatst om de illusie te creëren dat de persoon op de foto zweeft.

De uitdaging was om deze reeks te maken met maar 1 foto. Dit is op zijn minst bewonderenswaardig te noemen. Het ongeloof van veel mensen, het fluisteren van dit is niet mogelijk tot ‘er zal toch wel photoshop gebruikt zijn’ is gewoon het beste compliment dat je kan geven aan deze fotograaf en aan al de mensen die er aan meegewerkt hebben en die weten dat dit toch mogelijk is. Een jaar vol bloed, zweet en tranen en meer dan 44.000 foto’s.

Deze reeks kwam tot stand in het kader van Portfolio (eindwerk) fotograaf 2016. Afgenomen door CVO 3hofsteden te Tielt.

Je kan de tentoonstelling bezoeken tijdens de openingsuren van het secretariaat en tijdens de eigen voorstellingen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

CC 't Aambeeld
Della Faillelaan 34
2630 Aartselaar
breng me hierheen