HET VERHAAL VAN DE KOKSIJDSE LANDSCHAPS- EN NATUURFOTOGRAAF JOOST SCHAMP.

FEBRUARI

16
VRIJDAG
KOKSIJDE • In de nog jonge geschiedenis van onze fotoclub nodigen we jullie graag uit voor een boeiende en inspirerende lezing waarin deze keer ‘de natuur’ centraal staat. Het wordt ongetwijfeld genieten van een gepassioneerd verhaal van de Koksijdse landschaps- en natuurfotograaf Joost Schamp.

Wie de foto’s van Joost al bekeek, bijvoorbeeld op Facebook, ziet dat hij graag mooie landschappen in beeld brengt. Gelijkenissen met de foto’s van Steve De Waele die we eerder uitnodigden, zijn niet toevallig. Joost heeft al vele lezingen en workshops gevolgd bij Steve.

Naast de landschapsfoto’s zien we ook heel wat telefoto’s van vooral vogels. Niet toevallig dat de paden van Kerkuil-medewerkers en Joost elkaar kruisen. Op enkele Koksijdse locaties bracht Joost onder andere kerkuilen en steenuilen in beeld. Van deze laatste soort mocht Joost een voorstelling geven voor de contact- en trefdag van de Steenuilenwerkgroep van Natuurpunt.

Een reden om met Natuurwerkgroep De Kerkuil en de fotoclub CoxiPics de handen in elkaar te slaan. Op deze avond geniet je niet alleen van deze visuele voorstelling maar krijg je heel wat fotografietips en observatietechnieken waarmee je meteen zelf aan de slag kan.

In een eerste deel toont en vertelt Joost hoe hij zijn fotoshoot voorbereidt in de schuiltent of met camouflagemateriaal… Uiteraard komt ook het materiaal en de techniek van het fotograferen met telelenzen aan bod. In een tweede deel presenteert hij een reeks foto’s : tele maar ook landschap, Long Exposer. Aansluitend is er de mogelijkheid om vragen te stellen.