LUX FOTOGRAFIE: ACTUEEL FOTOGRAFEREN
2017

OKTOBER

14
ZATERDAG
2017

NOVEMBER

18
ZATERDAG
2017

DECEMBER

16
ZATERDAG

JANUARI

20
ZATERDAG

FEBRUARI

24
ZATERDAG
GENT • De fotograaf en het foto-apparaat - daar valt heel wat over te zeggen. De kunstenaar/fotograaf kijkt op een eigenzinnige manier naar de dingen en stelt de knopjes van het apparaat in functie van zijn kijken in. Elke fotograaf heeft zijn eigen manier van kijken.

De aanzet van deze zaterdagreeks is de tentoonstelling in Museum SMAK: The Photographic - Deel I. Deze tentoonstelling wil een eigentijdse situering van de fotografie bieden binnen het veld van de actuele kunst, op een moment waarop het medium alomtegenwoordig is maar in verhouding tot de nieuwe media als een historisch gegeven wordt gezien.

De expo benadert de discipline fotografie langs meerdere wegen. De eerste zaterdagsessie neemt een gids je mee doorheen deze uiteenlopende manieren van kijken en fotograferen. Regelmatige bezoeken aan de expo dagen je uit om goed te kijken, de beelden en technieken te analyseren, te interpreteren.

De verschillende actuele benaderingen van fotografie verwerken we in het atelier met opdrachten in groep en individueel. De techniciteit van de camera staat ten dienste van wat jij als kunstenaar wil vertellen. We leren hier geen 'mooie foto’s’ maken maar werken binnen het medium fotografie en zoeken een eigenzinnige beeldtaal. Tussenin kan je op eigen ritme thuis en onderweg experimenteren met deze nieuwe aanpakken.

Bron: UiTinVlaanderen.be

DE WARANDE WISPER GENT
Warandestraat 13
9000 Gent
breng me hierheen