© Beschrijving niet beschikbaar
PLACES OF HOME

13 MRT
tot
1 APR

BORNEM • De fotografe ging op bezoek bij negentigplussers. Ze ging rond in hun woning en fotografeerde er fragmenten van objecten en ruimtes. Ze ensceneerde niets en werkte met het aanwezige licht dat vaak gefilterd door een rolluik of gordijn naar binnen viel. Haar zoektocht in de stille, karaktervolle vertrekken was een intrigerende en haast contemplatieve beleving.

Places of Home is een poëtisch fotodocument met hedendaagse stillevens van kleine verhalen en vroegere tijden. Het zijn stille beelden die beroeren door de vergankelijkheid, herkenbaarheid en eenvoudige schoonheid. De taferelen worden als het ware portretten van de bewoners die deze plaatsen vormgaven en ze een leven lang (be)leefden.

De beelden blijven, als een poëtisch eerbetoon: de waakvlam van een gasbrander, een losgelopen vloertegel, een briefje bij de telefoon, het koordje aan een lichtschakelaar, een gevallen magnoliablad... I.k.v. Fotografiecircuit Vlaanderen Foyer schouwburg. Alle dagen vrij te bezoeken van 14 tot 19 uur, zaterdag van 9 tot 12 uur. Gesloten op zon- en feestdagen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Cultuurcentrum Ter Dilft
Sint-Amandsesteenweg 41-43
2880 Bornem
breng me hierheen