© Marc Schepers
VLOEIBARE BEELDEN, FOTOCOLLAGES MARC SCHEPERS

29 JUL
tot
26 AUG

BRUGGE • In de moderne samenleving is beeldvorming een complexe aangelegenheid geworden . Het enkelvoudige perspectief op de wereld is meervoudig geworden . De samenleving is een complexe constructie van verschillende standpunten die elk hun visie verbeelden , waarin objectiviteit vervangen wordt door het denkbeeldige. Bovendien worden we dagelijks door de media geconfronteerd met beelden over onderdrukking, terreur, tirannie, oorlog, vluchtelingen tot genocide. Deze verbreding van de zichtbare wereld en de manier waarop is politiek en is mede verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van vorm en inhoud binnen de esthetische ervaring en wat we ermee doen.
De vloeibare beelden in deze tentoonstelling ontstaan door verschillende beelden zowel inhoudelijk als optisch op elkaar te laten interfereren zodat het ene beeld het andere beïnvloedt en maatschappelijke werkelijkheden zichtbaar worden.

Marc Schepers (1952, woont en werkt in Antwerpen) bekleedt sinds geruime tijd een belangrijke positie in de rand van de Vlaamse kunstscène. Hij is fotograaf, collagemaker, beeldend kunstenaar, mede-stichter en inspirator van kunstruimte Ruimte Morguen in Antwerpen. Bovenal denkt hij na over de sociale rol van kunst; rond participatie van en interactie met de toeschouwers. Als kunstenaar werkt Schepers vooral met bestaande foto’s. De beelden worden door hem continu geordend, herschikt en verwerkt. Deze activiteit resulteert in fotomontages die niet alleen een sterke maatschappelijke betrokkenheid tonen, maar ook op zoek gaan naar de betekenis van het beeld.

Bron: UiTinVlaanderen.be

mail ons
0032.489 55 26 63
44 Gallery Contemporary Photography
Genthof 44
8000 Brugge
breng me hierheen