ZOMERWEEK - BEELDEN MET EEN CONCEPT: DE FOTOREEKS

JULI

3
DINSDAG

JULI

4
WOENSDAG

JULI

5
DONDERDAG
GENT • Ken je de ‘voor en na’-beelden? Een simpel voorbeeld van een reeks. Je toont een verandering in de tijd. Er is in de tussentijd iets gebeurd maar die gebeurtenis zelf toon je niet. Een fotoserie kenmerkt zich door een bepaalde vorm van regie door de fotograaf. De kracht zit in de samenhang van de beelden. Je werkt met een idee. Zo kan een concept als ‘tijd’ een betekenisvolle reeks opleveren.

Een serie maken is overigens bijzonder interessant om in groep te doen. Iedereen gaat met dezelfde restricties aan de slag (bijvoorbeeld: fotografeer het eerste dat je ziet als je wakker wordt) en je hebt een sprekende reeks die onmiddellijk tot de verbeelding spreekt. Vormen onderzoeken, gedragingen van mensen verzamelen, veranderingen in de natuur in beeld nemen, stapsgewijze manipulaties in je beeld aanbrengen, verplaatsingen in de ruimte vastleggen …

Om een sterke serie te maken, hoef je geen volleerd fotograaf te zijn. Alles begint bij het verzinnen van een goed concept. Denken en dan doen! Meer fotografie in je zomerweek? Deze avondreeks laat zich perfect combineren met de dag Fotograferen: landschappen der verbeelding. 

Bron: UiTinVlaanderen.be

mail ons
0032.16 25 16 21
DE WARANDE WISPER GENT
Warandestraat 13
9000 Gent
breng me hierheen